FREE!! Belajar Saham

Panduan Percuma Belajar Saham Untuk Pelabur Baru!

Diblog ini saya ingin kongsikan tips-tips asas yang penting untuk main saham bagi pelabur yang baru belajar saham. Sebab apa? Kebanyakan pelabur baru yang baru bergiat dalam jual beli saham akan blur2 mengenai saham ni. Antara soalan2 yang selalu bermain difikiran mereka:

  1. Nak beli saham mana ye? Saya tak tahu sebab baru belajar saham.
  2. Macam mana nak tengok saham untung atau rugi?
  3. Besar ka modal main saham ni?
  4. Berapa lot yang perlu beli ni?

“Walaupun anda seorang pelabur yang baru dan modal anda hanya sedikit, anda juga boleh mendapatkan keuntungan dengan main saham”

6ed7ed

Kaunter PRESTAR dibeli pada 03/06/2016 dengan harga RM0.55 sesaham.

Dan kaunter ini dijual pada 19/12/2016 dengan harga RM0.88 sesaham.

Keuntungan kaunter PRESTAR: 60% dalam masa 6 bulan.

Straigh to the point, saya akan ajar anda dan kita target untuk membeli 3-5 saham yang berpotensi dan memberi keuntungan walaupun anda masih baru belajar saham.

Mengapa kita perlu belajar saham dahulu sebelum main saham? Kita harus ingat, ‘Ilmu Pelita Hidup’. Cahaya masa depan kita akan gelap di pasaran saham jika tiada ilmu. Itu yang membezakan anda sebagai seorang pelabur atau spekulator. Dibawah adalah topik-topik penting belajar saham:

  1. Modal Main Saham
  2. Kelebihan Main Saham DIY
  3.  Step Buka Akaun CDS dan Main Saham di Bursa Malaysia
  4. Betul Ke Boleh Muflis Main Saham?
  5. Penyata Kewangan Peribadi
  6. Memahami Saham (part 1)
  7. Memahami Saham (part 2)
  8. Pelabur VS Spekulator
  9. Tips-tips Penting Main Saham
  10. Maklumat Kewangan Syarikat
  11. Mengurangkan Risiko dan Meningkatkan Keuntungan (Panduan Main Saham)
  12. Analisis Data  (Panduan Main Saham)
  13. Bina Portfolio dengan mudah (Panduan Main Saham)

Dan banyak lagi topik-topik yang akan dikongsi di dalam
Panduan Main Saham


21 thoughts on “FREE!! Belajar Saham

  1. Mohd aliff idris

    Sy ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang pelaburan saham.boleh sy tahu apa langkah2 dan dengan sesiapa saya boleh berurusan lanjut.terima kasih.0198932721

    Reply
    1. admin Post author

      Saya akan keluarkan panduan belajar saham yang lengkap dari mula membuka akaun CDS sehingga anda mendapat keuntungan. Akan keluar dalam masa terdekat.

      Reply
  2. ikram farquhar b zaidi

    Salam encik,

    buku panduan yg lengkap yg encik maksudkan yg bertajuk “Panduan Main Saham” tu ke?
    Masih ada stok?

    Reply
  3. apis

    salam..nak tanya..masih ada lagi ke ebook ni? lepas bayar dapat ebook dlm email atau buku fizikal di pos? tq

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *