FREE!! Belajar Saham

Panduan Percuma Belajar Saham Untuk Pelabur Baru!

Diblog ini saya ingin kongsikan tips-tips asas yang penting untuk main saham bagi pelabur yang baru belajar saham. Sebab apa? Kebanyakan pelabur baru yang baru bergiat dalam jual beli saham akan blur2 mengenai saham ni. Antara soalan2 yang selalu bermain difikiran mereka:

  1. Nak beli saham mana ye? Saya tak tahu sebab baru belajar saham.
  2. Macam mana nak tengok saham untung atau rugi?
  3. Besar ka modal main saham ni?
  4. Berapa lot yang perlu beli ni?

“Walaupun anda seorang pelabur yang baru dan modal anda hanya sedikit, anda juga boleh mendapatkan keuntungan dengan main saham”

6ed7ed

Kaunter PRESTAR dibeli pada 03/06/2016 dengan harga RM0.55 sesaham.

Dan kaunter ini dijual pada 19/12/2016 dengan harga RM0.88 sesaham.

Keuntungan kaunter PRESTAR: 60% dalam masa 6 bulan.

Straigh to the point, saya akan ajar anda dan kita target untuk membeli 3-5 saham yang berpotensi dan memberi keuntungan walaupun anda masih baru belajar saham.

Mengapa kita perlu belajar saham dahulu sebelum main saham? Kita harus ingat, ‘Ilmu Pelita Hidup’. Cahaya masa depan kita akan gelap di pasaran saham jika tiada ilmu. Itu yang membezakan anda sebagai seorang pelabur atau spekulator. Dibawah adalah topik-topik penting belajar saham:

  1. Modal Main Saham
  2. Kelebihan Main Saham DIY
  3.  Step Buka Akaun CDS dan Main Saham di Bursa Malaysia
  4. Betul Ke Boleh Muflis Main Saham?
  5. Penyata Kewangan Peribadi
  6. Memahami Saham (part 1)
  7. Memahami Saham (part 2)
  8. Pelabur VS Spekulator
  9. Tips-tips Penting Main Saham
  10. Maklumat Kewangan Syarikat
  11. Mengurangkan Risiko dan Meningkatkan Keuntungan (Panduan Main Saham)
  12. Analisis Syarikat (Panduan Main Saham)
  13. Analisis Data  (Panduan Main Saham)
  14. Bina Portfolio dengan mudah menggunakan File Excel (Panduan Main Saham)
  15. Database Excel pengiraan & analisis kewangan & data secara automatik  (Panduan Main Saham)

Dan banyak lagi topik-topik yang akan dikongsi di dalam
Panduan Main Saham

HARGA RM49 TELAH TAMAT !!!


HARGA AKAN DI NAIKKAN LAGI DLM MASA TERDEKAT !!!

67 thoughts on “FREE!! Belajar Saham

  1. Mohd aliff idris

    Sy ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang pelaburan saham.boleh sy tahu apa langkah2 dan dengan sesiapa saya boleh berurusan lanjut.terima kasih.0198932721

    Reply
    1. admin Post author

      Saya akan keluarkan panduan belajar saham yang lengkap dari mula membuka akaun CDS sehingga anda mendapat keuntungan. Akan keluar dalam masa terdekat.

      Reply
  2. ikram farquhar b zaidi

    Salam encik,

    buku panduan yg lengkap yg encik maksudkan yg bertajuk “Panduan Main Saham” tu ke?
    Masih ada stok?

    Reply
  3. Mohd Aliff

    Alhamdulillah saya sudah boleh membuat urus niaga saham dengan lebih yakin atas tunjuk ajar tuan. Sebelum ni, main hentam je. Portfolio excel dari tuan tu memang memudahkan proses mencari saham yg bagus.

    Reply
  4. apis

    salam..nak tanya..masih ada lagi ke ebook ni? lepas bayar dapat ebook dlm email atau buku fizikal di pos? tq

    Reply
  5. safian

    Macam mana nak dapatkan ebook saham yang tuan jual ya. Sebab saya betul2 nak menjadikan saham untuk saya melunaskan hutang2 saya dan juga untuk menampung kehidupan seharian saya. Jika lah tuan boleh berikan secara percuma dahulu untuk saya belajar. Dan selepas saya dah mahir, bolehlah saya bayar ebook yang tuan jual dengan 2 kali ganda harganya.

    0197877115 Safian.

    Reply
  6. Sajidin

    Apa kandungan ebook panduan main saham tu tuan?
    Adakah mengajar A to Z ttg saham?
    Nak tanya juga, klau kita dah buka acc CDS, boleh tak top up sedikit2 setiap bulan dan bila dah ready barulah mula masuk saham.. Boleh ke mcm tu?

    Reply
    1. Eddie Post author

      Harga ebook RM69. Ebook akan dihantar dalam masa 24jam bekerja jika tiada apa2 masalah seperti pengesahan pembayaran. Seperti mgg lepas, saya ada masalah server email. Tapi tuan boleh contact di ruang comment website ini atau di facebook jika terdapat sebarang masalah

      Reply
  7. Pingback: Memahami Saham. Mengapa Syarikat Perlukan Pelabur? (Part 1) | Blog Belajar Main Saham Percuma!!

Leave a Reply to Sahdan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *