Psikologi Pasaran Ketika Main Saham

main saham secara emosi

Walaupun proses main saham atau melabur agak mudah, sebenarnya untuk mendapatkan pulangan yang baik dan konsisten adalah tidak mudah. Emosi manusia sentiasa mempunyai ketakutan, tamak, harapan dan putus asa dan itu membuat dan menjadi proses yang agak sederhana atau sangat rumit dalam main saham. Kita mempertaruhkan penjimatan kita di pasaran supaya dan perlu memahami bagaimana emosi Kita dapat dikawal untuk mendapatkan pelaburan yang menguntungkan. Emosi semakin tinggi dengan pendedahan berterusan dengan berita tentang pasaran saham dan kebiasaannya emosi sering tidak tepat dan memberikan result yang tidak bagus.

Psikologi pasaran adalah subjek yang sangat penting untuk main saham dan saya selalu  membincangkannya secara terperinci dalam kursus saya dan panduan Main Saham saya.  Untuk anda meningkatkan lagi pengetahuan anda untuk melabur, Saya syorkan anda membaca membaca buku yang sangat baik mengenai The Psychology of Investing oleh Nicholson (2006).
Perlindungan terbaik kita dalam membuat keputusan pelaburan yang tidak menentu adalah dengan mempunyai pelan pelaburan bertulis yang baik, kajian pasaran, kajian kewangan syarikat dan ilmu yang cukup. Ini akan membimbing keputusan kita dan melindungi Kita daripada membuat keputusan salah dengan mengikut emosi semasa main saham.
QUOTA HARGA RM29 TELAH TAMAT !!!


HARGA AKAN DI NAIKKAN LAGI DLM MASA TERDEKAT !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *